Trægulve skaber velvære og en smuk gulvoverflade

Trægulve er den helt rigtige belægning til en moderne bolig. Træ er fantastisk spændende med de mange åretegning og strukturer som danner et kunstværk. At have kunst på sit gulv virker inspirerende, samtidig med at det er behageligt at gå på og røre ved.

Trægulve som hjemmets gulvbelægning

Ikke nok med at trægulve er smukke at se på og røre ved, så har de også andre fordele. Blandt andet er træ let fjedrende, hvorfor et trægulv er skånsom for ryg, knæ og led i det hele taget.

Imødegå misfarvninger

For at imødegå og undgå at træ bliver misfarvet, er der nogle forholdsregler at tage. Blandt andet, at beskytte gulvet med en uv-bestandig overflade, enten i form af lak, olie eller lud. Der er flere forskellige muligheder, og lud er en af dem. Det er nødvendigt at kamuflere gulvet eller påføre det en overflade som beskytter mod lysindfald og de naturlige uv-stråler som lyset frembringer. Dette kan gøres ved enten at give en såkaldt uv-lak, som er en lak med et indbygget uv-filter. Dette er noget af det samme som når man ligger ved stranden om sommeren og smører sig ind for at beskytte for solens uv-stråler. Det er som nævnt også muligt at kamuflere gulvet ved kan gøres ved at påføre en overfladebehandling med hvidpigment.

Hvidpigmenterede trægulve

Hvidpigmenten fordeles jævnt over træet, så gulvet får en fin hvid overflade. Hvidpigmentering kan påføres som:

  • Hvid lud
  • Hvid lak
  • Hvid olie
  • Hvid sæbe
  • Hvid voks

afhængig af temperament, krav og ønsker til gulvoverfladen. Hvidpigmenten gør at lyset kun tilnærmelsesvis kan misfarve træet, og i tilgift hertil får man det eftertragtede lyse og hvide udseende som mange godt kan lide.

Gulvarbejde der fortryller

Jeg har allerede været inde på at et trægulv kan hvidpigmenteres og dermed blive lyst med en eftertragtet hvid patina. Her oplever man i særdeleshed hvordan en stor flade som gulvet i boligen kan gøre underværker ved at få et lyst udseende. Lys tiltrækker lys, som bekendt og lyse trægulve giver en visuelitet og fornemmelse af rum som ingen anden gulvflade. Vælger man så ved en boligrenovering at male vægge og lofter i en lys farve, så er visualiteten og fornemmelsen af rum virkelig en realitet. Men lad det komme an på en prøve, for vi kan udføre et gulvarbejde og opfriske dine gamle trægulve, så de kommer til at leve op til dine ønsker og drømme til en ny gulvoverflade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *