Maling

Malerarbejde på parketgulve og plankegulve anvendes rimelig sjældent, eftersom træ udseendet af den grund vil gå tabt. Træ er et skønt naturens materiale, som klæder enhver beboelse. Træ som gulvmateriale giver trivsel, hygge og varme. Denne virkning vil dog forsvinde ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan et gulv males, så anvend altid en erfaren gulvfagmand til maling af parketgulve.

Hvorfor maling af parket?

Maling er en stærk overflade som er fulddækkende. Derved kan åretegninger og strukturer ikke betragtes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet overflade. Maling kan være en knippelfin overflade løsning til utrolig slidte plankegulve og parket, der ikke tåler en afhøvling eller afslibning.

Typer af gulvmaling?

Der bruges i reglen to typer gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge former for maling er ret slidstærke og anvendes ikke kun på guvbelægning af træ, men også på betongulve i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Når et parket er nyt eller nyafslebet, vil overfladebehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder halvmat, mat, halvblank, blank, silkemat. Et malet parketgulv eller plankegulv er let at vedligholde, smudsafvisende samt rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet går igang

Plankegulv eller parketgulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, støv, smuds og snavs vil skabe problemer.

Hvordan plejes og vedligeholdes et malet parketgulv eller plankegulv?

Såfremt malingen viser tegn på brug, kan det genbehandles. Er malingen slidt igennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvrengøring, gulvpleje og vedligeholdelse er nemt ligesom på et lakbehandlet pankegulv eller parket. Ved vask og støvsugning får du et rent plankegulv eller parketgulv omgående, hvilket naturligvis er vellidt hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig heldækkende farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk patina. Et malet parket eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Ring eller skriv gerne til os for en snak om perspektiv for dit massive gulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *