Lak

Lak og lakbehandling anvendes til tillukning af gulvoverfladen så der dannes en uopslidelig og pæn overfladebehandling. Boliglak lukker overfladen på træet, dette giver en enkel gulvrengøring samt gulvpleje.

Lak og laktyper?

Ofte bruges 2 lag vandbaseret lakering. Ønskes ekstra meget slidstyrke kan 3 lag boliglak eller en 2-k lak vælges. Lakning med boliglak holder let i en række år førend den store re-lakering er tiltrængt. Ring til os for mere vejledning om lakbehandling og laktyper.

Lakering og glans?

Lakering fås med diverse glans efter ønske. Vi tilbyder silkemat, mat, halvmat, halvblank, højglans og ultramat. Blank gulvlak vælges næsten ikke nu om dage, medens mat lakering er moderne. I fald jeg er rådvild om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende gulvlak. Syrehærdende lak er spritbaseret eller terpentinbaseret og derfor sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derfor benyttes alene vandbaseret lakbehandling idag, idet slidstyrken og holdbarheden overfor almen slid og brug er meget kraftig.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak lukker og forsegler gulvet med en plastikoverflade, der er vedligeholdelsesfri. Jo flere lag gulvlak der påføres, des mere lukket og solid bliver træoverfladen. Vask og støvsugning er meget let på et lakeret parketgulv eller plankegulv, idet lakoverflade er smudsafvisende, rengøringsvenlig samt let at vedligeholde.

Kan lakbehandling genbehandles?

En lakbehandlet overflade kan re-lakeres, hvilket bør laves forinden lakendlingen gennemslides. Der laves en finslibning, så der lakkes ovenpå den nuværende lakbehandling. Denne proces fjerner ikke misfarvninger, ridser og hakker, men har alene til sigte at opgradere gulvoverfladen.

Hvad er hvid lakoverflade?

Visse kunder vælger hvidpigmentering. Hvid boliglak er topmoderne og kan anbefales, forudsat der ønskes et lyst trægulv med en hvid patina. Det er en topmoderne overflademulighed som adskillig gerne vil have.

Almindelige behandlinger af bræddegulve?

Lud, olie, sæbe og voks er alle gode løsninger til lakbehandling. En behandling må passe til det enkelte parket eller plankegulv og passe til kundens ønsker og behov.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *