Dørtrin

Dørtrin betyder også fodtrin, fodspark, tærskler, dørtærskler og bundkarm er et af de mest udsatte bygningselementer der findes i vores bolig. De påføres spark og slid i større grad end gulvet. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, dit dygtige lokale gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Såfremt du har trægulve, vil enhver gulvrenovering blive udført af os. Ikke for det så er vores speciale gulvafhøvling, gulvbehandling og gulvafslibning, hvor vores kompetancer, erfaring og ekspertiser virkelig finder sin plads. På trods spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afslibning af gulve og store gulventrepriser. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, får du et fornuftigt resultat gulvløsning med sikkerhed.

Bær din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er skik og brug at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i gemakkerne for parrets fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er konstant den værst antagelige og tilfører mange slid, knubs og stød. Det betyder, at materialet normalt er af en hårdt træ, som kan udstå den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så derved er en hel del dørtrin udført i eg og egetræ. Typisk vil boligens dørtrin få den samme overfladebehandling som de tilgrænsende gulve af træ har. Dette skaber en æstetisk gulvoverflade og giver et rigtig smukt resultat.

Dørtærskel og bundstykke?

Et dørtrin har mange benævnelser, der hyppigt anvendes i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin i bunden af en døråbning, der i længde og bredde svare til dørens underkant. Det dæmper støj og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig rumadskillelse, som bliver nyttig ved rengøring, vedligeholdelse og pleje.

Hvorfor fremstilles dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en meningsløs stor belastning. Hvilket gør dem ømfindtlige og kan kræve hyppigere afslibning end parketgulve og en slidstærk efterbehandling. I adskillige sager lakeres trinnene skønt trægulvet får en anden behandling som olie, lud, voks eller sæbe

Hvorfor runder dørtrin?

Slid og mange års brug af tærskler i bløde træsorter kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves fortrinsvis ved bløde træsorter som gran, lærk og fyr som har været praktiseret i mange generationer. hule dørtrin kan normalt slibes plane, men vi noterer gentagne gange gulve hvor en udskiftning og sanering er nødvendigt.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Dørtærskel, bundstykker, bundkarme og fodtrin er alle en del af selve dørkarmen. I nogle nye moderne hjem har trægulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derved fås et uhyre slidstærkt trin med umanerlig god holdbarhed.

Fagmand i renovering af dørtrin

Vi er eksperter i gulvslibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, bordplader, trapper, trappetrinsamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *