Afslebet trægulv giver en smuk og naturlig lys gulvoverflade

Afslebet trægulv er løsningen på de grimme gulve som ses mange steder. Når gulvoverfladen er forfærdelig grim kan en afslebet overflade være den rette løsning. Her fjernes den gamle gulvoverflade så det er muligt at opfriske med en ny gulvbehandling. Gulvfladen må være afslebet jævnt og ensartet så den vil fremstå smuk og klar til at blive overfladebehandlet. Gulvarbejdet kan udføres af en fagmand eller som gør-det-selv gulvafslibning ved hjælp af gulvsliber leje. Leje af en gulvslibemaskine i en større farvehandel eller byggemarked hvor du også kan købe lak, lud, olie eller hvad der nu engang er nødvendigt.

Afslebet overflade og hvad så?

Et trægulv kan ikke stå helt ubeskyttet og er meget sårbar med en nyafslebet overflade, hvorfor en behandling er nødvendigt. Det kan altid anbefales at snakke med en fagmand, hvilket normalt er gratis og helt uforpligtende. Her vil du få en vished om at dit trægulv nu også kan afslibes samt hvilke faldgruber der eventuelt kan være. Enten den lokale gulvmand eller gulvfirma, – ellers er du altid velkommen til at kontakte os for en snak og vurdering.

Sådan får du den rette afslebet gulvflade

Afslibningen må gribes an på den rigtige måde. Det siges, at forarbejdet er det halve arbejde og uden den rigtige start kan det give store problemer senere i processen. Forløbet med afslibninger er en smule kompliceret og normalt det sted hvor gør-det-selv gulvfolk gør en fejl. Et afslebet gulv skal ikke blot afslibes én enkelt gang, men må have 4 – 5 afslibninger med forskellig kornet sandpapir. Med andre ord en afslibning med grovkornet, mellemfint samt helt fint sandpapir. Udskiftning af sandpapiret må finde sted i løbet af processen og gribes an på den rette måde så det passer til gulvets beskaffenhed.

Gulvbehandlingstyper

Som en tommelfingerregel er farver, overfladestruktur, slidstyrke og rengøringsvenlighed de fire ting som du må tage højde for ved valg af gulvbehandlingstype når du kontakter et gulvfirma eller gulvmand, vil han helt sikkert spørge ind til disse ting for at klarlægge dine ønsker og behov så du får et trægulv som passer til dine ønsker. Han vil også kunne give dig en pris og svare på øvrige spørgsmål så du er fuld klædt på til at få den optimale gulvløsning til netop din bolig. Vi har i mange år givet gulvråd og vejledning som en god gulvservice til vore kunder. Det er naturligt og må næsten være en selvfølge ved enhver form for gulvarbejde og gulvbearbejdning.